Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaCitronska kislina se velikokrat uporablja pri izdelavi sladoleda, pa tudi pijač šumečih tablet in podobnih izdelkov.
Citronska kislina je zelo uporabna snov, ki se pogosto uporablja v sladoledarstvu, slaščičarstvu ter kulinariki nasploh.
Kristalna struktura citronske kisline spominja na kristalni sladkor, poleg tega pa ima močno in prijetno citrusno aromo, ki daje sladicam svež in osvežilen okus.
Poleg tega ima citronska kislina (nekateri uporabljajo besedi "kisla sol") tudi baktericidne lastnosti, kar pomeni, da lahko uničuje bakterije oziroma preprečuje njihovo nadaljnjo rast.
V sladoledarstvu se citronska kislina uporablja za izboljšanje okusa sladoleda, za zagotavljanje njihove svežine in za povečanje njihove obstojnosti.
V kulinariki se citronska kislina pogosto uporablja v marinadah in solatnih prelivih, da jim da oziroma še poveča kiselkast okus ter podaljša njihov rok uporabe. Velikokrat se ta izdelek uporablja tudi kot naravni konzervans pri izdelavi vložene zelenjave ali sirupov.
Gre tudi za dodatek, ki se ga največkrat uporablja v proizvodnjo pijač, šumečih tablet in tudi sladoledov. Največkrat se ga dodaja sadnim sladoledom.
Sestavine: citronska kislina E330
Uporaba: izdelava sokov, marmelad, sladoledov
Pakiranje: 2kg