Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaČokolada - svetovno znana sladkost obstaja v številnih oblikah - od trdnih čokoladnih tablic, do majhnih dekoracij.
Ne pozabimo na s čokolado prelite torte in lomljive čokoladne delčke v sladoledih ter majhne grižljaje - čokoladne praline.
Toliko različnih vrst čokolade obstaja, da smo se odločili pripraviti kratek zapis za vse tiste, ki bi se radi z gospo Čokolado ukvarjali profesionalno ali pa vsaj bolj ljubiteljsko kot do sedaj.
Čokoladno orodje je zato nepogrešljivo, vseeno pa ga lahko razdelimo v nekaj skupinic, vsaj glede na namen, za katerega bi se s čokolado sploh ukvarjali.
Največkrat se s čokolado oziroma z njenim kreiranjem, oblikovanjem ali dekoriranjem oziroma uporabljanjem srečamo s pripravo torte.
Pri tem lahko govorimo o domači torti ali pa tisti za prodajo. In največkrat tukaj prvič spoznamo, da nimamo vsega čokoladnega orodja. Zato je prav, da začnemo z nekaj osnovami. Dobro je, da si omislite vsaj nekaj spodaj naštetih pripomočkov, s katerimi si boste olajšali delo.
Z zgornjimi pripomočki boste lahko čokolado (ali pa čokoladni nadomestek) enostavno obdelali in z njo izdelali preproste čokoladne dekoracije (nekateri čokoladni okraski so na voljo tudi v naši spletni trgovini!).
Poleg tega ne pozabite, da sta tudi dresirna vrečka ali pa steklenička za dip odlična pripomočka za risanje ali pisanje s čokolado po torti.
Vseeno pa pazite, da se ne boste z vročo čokolado opekli!
Če bi se radi lotili izdelave čokoladnih pralin za posebne priložnosti, ali pa npr. da bi v svojo ponudbo dodali še nekaj čokoladnega bo potrebno osnovno orodje plus še nekaj dodatnega ali bolj profesionalnega. To so lahko:
Spodaj dodajamo še krajše opise in povezave, kjer si lahko ogledate posamezne cene:
Opremite se lahko s profesionalno čokoladno temperirko, pri čemer imejte v mislih vsaj približno urno, dnevno ali tedensko proizvodnjo. Če boste izbrali premajhno čokoladno orodje, obstaja velika verjetnost, da ne bo sledilo vaši prodaji. Velja seveda tudi obratno - na začetku poslovne poti ne boste potrebovali največje čokoladne temperirke.
Za točno odmerjanje temperature med temperiranjem boste potrebovali tudi termometer. Različne vrste čokolade se temperira na različnih temperaturah.
Obstajajo različne vrste - od takšnih s "palčko" oziroma sondo, do tistih infrardečih, s katerimi smo se dodobra spoznali med epidemijo covid-a.
S tem pripomočkom boste lahko natančno nadzorovali temperaturo temperiranja, obenem pa hkrati tudi preverjali delovanje vaše temperirke.
Opremiti se boste morali tudi s profesionalnimi modelčki za izdelavo različnih oblik. Izbirate lahko med številnimi silikonskimi ali polikarbonatnimi modeli za oblikovanje čokolade.
Navadno so vedno opremljeni s podatki o velikosti in/ali teži končnih izdelkov. Če boste iznajdljivi lahko poleg čokolade v same praline dodate tudi lešnike, arašide, piškotno testo, crumble ipd.
Preizkušajte, kaj imajo ljudje radi, in naj vas ne bo strah kombinacij - velikokrat se zgodi, da tisto kar nam osebno ni všeč drugi naravnost obožujejo.
Lahko se specializirate v ponudbo klasičnih čokoladnih tablic ali pralin, lahko pa se bolj fokusirate na ponudbo glede na praznike (Božič, Velika noč, pust, krajevna praznovanja) ali pa glede na tip praznovanja (poroka, obletnica, dekliščina, festival ...)
V primeru, da se boste odločili za kariero profesionalnega izdelovalca čokolade, ne pozabite na primerno embalažo za vaše kreacije. Ta naj bo premišljena, dovolj vpadljiva a vseeno elegantna, predvsem pa snažno čista.
Na trgu obstaja ogromno prodajalcev embalaže za pakiranje tablic ali pralin, izbira je re velika.
Vseeno pa je dobro, da že med odločanjem o nakupu prej omenjenih silikonskih ali polikarbonatnih modelov preverite, da se bo pralina ali čokoladna tablica dobro prilegala v embalažo.
Ni jih malo tistih, ki se ukvarjajo z organiziranjem in izvedbo različnih prireditev in pogostitev - s tujko, cateringov.
Med njimi se nekateri poslužujejo tudi uporabe v čokolado oblitega sadja ali npr. penic, za kar se odlično izkaže čokoladna fontana.
Naprava topljeno čokolado s pomočjo polža pošilja na najvišji del aparata, iz kjer čokoladni slapovi tečejo preko širokih površin. Te omogočajo, da lahko na palčkah nabodene penice ali sadje pomakate v čokolado in nato postrežete vašim gostom. Višek čokolade se nato znajde v spodnjem zbiralniku in gre od tam naprej spet po polžu na ponovno pot.
Na takšen način lahko svoj sladek kotiček "oživite", gostom pa ponudite drugačno doživetje, kot ga poznajo.
Če v zgodbo vključite sveže sadje in marshmallowse pa obstaja zelo velika verjetnost, da boste uspešno vključili tudi najmlajše obiskovalce.
Aparat za vročo čokolado je perfekten pripomoček za vse gostinske lokale, ki želijo v hladnejših dneh ponuditi svojim gostom nekaj novega.
Že v začetku septembra začnejo podjetja pošiljati povpraševanja za aparate za tople napitke, največ med njimi ravno za aparate za vročo čokolado.
Omenjeni aparat je skorajda nujno potreben še posebej v tistih lokalih, ki imajo visok pretok obiskovalcev ali pa so locirani v bližini šol, vrtcev, igrišč ipd.
S pomočjo mešala namreč stalno obračajo, s pomočjo ogrete vode ali grelca v notranjosti aparata pa ohranjajo vročo čokolado ogreto.
Na ta način imate vročo čokolado vedno pripravljeno na postrežbo, vse kar morate storiti je, da pristavite lonček in odprete pipico. Seveda lahko vroči čokoladi dodate tudi različne dodatke - brizg stepene smetane, sladkorni posip ali pa že prej omenjene marshamllow penice.
Tako boste svojo ponudbo pijač v mrzlih dneh povečali za vroč in zanimiv napitek, na katerega pa stranke ne bodo čakale veliko časa.
Čokolada je nekoč bila rezervirana za azteške kralje, danes pa je postala del našega vsakdana.
Obstaja v različnih oblikah in okusih, vsekakor pa je, če je le pravilno pripravljena, zelo cenjena.
Če se torej tudi vi želite podati v to zgodbo, predlagamo, da za to izberete prave pripomočke, aparate in tudi surovine.
V primeru vprašanj se lahko kadarkoli obrnete na nas, saj vam bomo na podlagi dolgoletnih izkušen lahko zelo dobro svetovali in pomagali pri sprejemanju pravih odločitev za vaš čokoladni posel.
Pišete nam lahko na prodaja@makabo.si ali pa nas pokličete na 05 3334 676