Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaPeka vafljev zagotovo spada med posebno gostinsko ponudbo, vendar ... Ali veste, kako se dobro pripraviti nanjo?
Vsekakor je važno razumeti, kdaj ljudje radi posežejo po vafljih - nekateri si jih radi privoščijo za zajtrk, drugim radi predstavljajo glavni obrok, največkrat pa gre za tip prigrizka. Ta je lahko pripravljen samostojno in samo potresen z mletim sladkorjem, lahko pa ga dekoriramo s svežim sadjem, sladoledom, čokoladnim namazom, marmelado, topingi ipd.
Za pripravo je dobro imeti aparat oziroma pekač za vaflje, prav pa nam bo prišel tudi mikser, s katerim si bomo pripravili maso. Še kanček ustvarjalnosti in že lahko začnemo!
Skozi članek vam bomo poskusili na kratko prikazati kaj vse je potrebno imeti za peko dobrih vafljev. Le tako je namreč peka vafljev smiselna in konec koncev tudi dobičkonosna.
Čeprav mnogi menijo, da peka vafljev lahko poteka na zelo majhnem prostoru, temu ni ravno tako. Dobro je, da je prostor dovolj širok, hkrati pa mora biti opremljen z vtičnicami za pekač in mešalnik.
Pult naj bo narejen iz nerjavečega jekla, s čimer boste lahko delo hitreje očistili in zaključili. Poleg tega se opremite s kakšno poličko, na kateri boste imeli spravljene krožničke, vilice, servetke in morebitne kreme, topinge ter dekoracije.
Organizacije je zelo lahka, če bo peka vafljev potekala v obstoječem gostinskem lokalu, kot pa npr. v premičnem oziroma na stojnici; vendar, brez skrbi! Če si to resnično želite, boste uspeli!
Predlagamo vam, da si (da dobite jasen občutek) ogledate kakšno slaščičarno v bližini - tako boste dobili občutek za delo, predvideli mogoče napake ali izboljšave.
Pekač za vaflje je pripomoček, s katerim boste pripravljali vaflje. Prostor, kjer bo pekač stal naj bo raven, po možnosti naj bo podlaga iz inoksa za lažje čiščenje.
Aparat za peko vafljev je tudi vroč - poleg njega ne imejte nobnih plastičnih posod ali kaj podobnega, saj lahko vročina zvije ali preluknja takšne vrste material. Poskrbite tudi za svojo varnost!
Obstaja veliko vrst pekačev, od katerih pa je odvisna tudi oblika vaflja.
T.i belgijski vaflji, so klasični vaflji, pravokotnih oblik. Trenutno najmodernejši pa so t.i. "bubble vaflji", kateri so mehurčkastih oblik, največkrat pa so postreženi podobno kot kebab ali gyros (le da je "fila" sladka)! Kot že velikokrat, bomo tudi tukaj ponovili, da za preizkušnjo poslovne ideje zadostuje tudi rabljena oprema. Vsekakor pa vam pred nakupom svetujemo testiranje le-te!
Za lažjo predstavo o tem, kaj je najpomembnejše ko se odločate za nakup pekača za vaflje, smo pripravili kratek vodič za nakup opreme za peko vafljev.
Na spletu obstaja veliko receptov za pripravo odlične mešanice za vaflje.
Vendar pozor!
Vkolikor bo peka vafljev potekala v prostoru brez tekoče vode, vam priporočamo, da se odločite za že pripravljeno mešanico! Na ta način boste veliko lažje in hitreje zmešali želene količine, poleg tega pa boste imeli rešen problem glede shranjevanja surovin.
Na povezavi si lahko ogledate kako izgleda profesionalna masa za peko vafljev.
Njena enostavnost se kaže predvsem v tem, da lahko z dodatkom olja in vode pripravite vedno enako in slastno mešanico za vaflje. Peka vafljev je tako enako dobro, hkrati pa imate nadzor nad porabo mase in jo lahko pripravite vedno svežo.
Peka vafljev se začne tako, da si na pult postavimo vse pripomočke in surovine, ki jih bomo potrebovali.
Mešanico za vaflje zmiskamo z mešalnikom, in jo pustimo malce počivati v hladilniku. Opekač za vaflje vklopimo v vtičnico in ga prižgemo.
Ploščo za peko namastimo - to najlažje storimo tako, da uporabimo olje v spreju in površino preprosto popršimo.
Ko se oljnata podlaga segreje in postane "mehurčkasta", na ploščo vlijemo tekočo maso za vaflje in pekač pokrijemo z zgornjim delom. Nato počakamo nekaj minut in vaflje vzamemo iz pekača in jih postavimo na krožnik.
Vsekakor vam priporočamo, da vafljev ne pečete vnaprej. Razumemo, da bi želeli postopek pohitriti (in to v "peak hours" oziroma v "gužvi" lahko naredite), vendar vedite, da bo peka vafljev le toliko uspešna, kolikor bodo vaflji okusni. Gostje so pripravljeni na pravi, odličen izdelek tudi nekaj trenutkov počakati!
Morebitne koščke, ki po peki vafljev ostanejo na pekaču odstranite, da se vam ne primejo na naslednji izdelek. Ploščo dnevno in mesečon redno očistite, po koncu sezone pa lahko ploščo aparata za vaflje tudi speskate in jo tako najlažje pripravite na novo sezono.
Sledi dekoriranje v skladu z vašimi prodajnimi opcijami oziroma željami strank.
Lahko se odločite za klasične premaze, kot sta npr. lešnikova krema ali pa marmelade.
Druga možnost je stepena smetana z dodatkom različnega svežega in na koščke narezanega sadja.
Seveda naj bo ponudba tudi sezonsko prilagojena, s čimer boste dosegli optimalne pogoje za prodajo. Iz izkušenj boste tudi videli, kako se gostom vaša peka vafljev dopade - in kakšni dodatki vam manjkajo!
Največkrat bodo v njihovih komentarjih napotki, katerih se velja držati. Morda bodo pogrešali preliv oziroma toping, spet drugi bodo iskali nek okus, katerega lahko vključite v ponudbo.
Prav je, da peka vafljev ne postane "statična" prodaja, ampak, da jo razvijate - tako kot se za vsak posel tudi spodobi!
Želimo vam veliko sreče in obilo zabave! Naj bo vaša peka vafljev tudi poslovno uspešna!
PS - seveda lahko pekač za vaflje kupite že za nekaj 10€ v običajnih trgovinah (npr. Merkur ali Špar), prav tako nekatere izmed njih izdelujejo slovenska podjetja (npr,. Gorenje). Če pa želite, da postane peka vafljev profesionalni del vašega posla, pa vam svetujemo, da se obrnete na nas. Pomagali vam bomo izbrati pravilen pekač, založeni pa smo tudi z različnimi surovinami za izdelavo ali dekoracijo vafljev.
Vabimo vas tudi, da spodaj vpišite vaš elektronski naslov in se naročite na nove novice, ki jih pripravljamo!