Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaNa letošnjem Sigep-u so v januarju izbrali sladoledni okus za leto 2025.
Težko pričakovani okus je na tekmovanju, na katerem je sodelovalo kar 30 mojstrov sladoledarjev iz vse Evrope, ustvaril Vincenzo Squatrito iz sladoledarne Ritrovo Orchidea, ki se nahaja v občini Oliveri, v provinci Messina na italijanski Siciliji.
Trinajsta izvedba Evropskega dneva obrtniškega sladoleda (Gelato Day) bo imela posebnost.
Posvečena bo namreč jubileju, pomembnemu praznovanju leta 2025, na katerega bodo romarji k sv. Petru v Vatikan prihajali z vsega sveta.
To pomeni, da bo to tudi edinstvena priložnost za združevanje kulinarične tradicije s pomembnim trenutkom duhovnosti in druženja.
Izdelovalci sladoleda iz vse Evrope bodo sodelovali s kreacijami, ki jih je navdihnila tema jubileja, ter promovirali sporočilo miru, gostoljubja in delitve med romarji in ljubitelji sladoleda.
Evropski dan obrtnega sladoleda bo namreč potekal, tako kot vsako leto, 24. marca, vendar tokrat pod pokroviteljstvom Ministrstva za evangelizacijo Vatikana in italijanskega Ministrstva za kmetijstvo, prehransko suverenost in gozdove.
Recept za Hallelujah sladoled vključuje okusno gianduio obogateno s čisto čokoladno pestrostjo in okrašeno s praženimi lešniki.
Izdelate ga lahko z mlečno sladoledno bazo kateri dodate našo sladoledno pasto GIANDUJA.
Za prelivanje vam predlagamo temperirano 70% čokolado WENGUE, kateri lahko dodate kanček kakavovega masla.
Končno okrasitev sladoleda Aleluja pa naredite s celimi PRAŽENIMI LEŠNIKI; ena polna pest bi morala zadostovati.
Vsako leto 24. marca obeležujemo dan obrtnega sladoleda.
Obrtni sladoled je namreč edino živilo, kateremu je Evropski parlament podelil poseben evropski dan.
Ta dan naj bi tudi predstaljal simbolično odprtje sladoledarn.
Tiste sladoledarne, ki želijo, pa seveda na ta dan predstavijo tudi svojo verzijo sladoleda, letos torej sladoleda Aleluja.
Uradni »krst« sladoleda Aleluja bo 23. marca 2025 na trgu Papeža Pija XII.; torej tik pred trgom Sv. Petra.
Tam bodo lahko romarji in sladoledni navdušenci poizkusili originalni recept.
Od naslednjega dne naprej, pa bo sladoled Hallelujah ali po slovensko Aleluja na voljo v vseh izbranih evropskih sladoledarnicah, ki bodo tako del Gelato Day-ja, oziroma dneva obrtnega sladoelda.
Dobra lastnost tega dneva je, da lahko sladoledni mojstri na popolnoma svoj način interpretirajo, izdelajo in predstavijo sladoled - morda tako, da vključijo lokalne sestavine ali pa zgodbo povežejo kako drugače.
Želimo vam, da tudi vi poskusite to lešnikovo-čokoladno kombinacijo, ki vas bo zagotovo navdušila.
Seveda pa se lahko preizkusite in pripravite svojo interpretacijo sladoleda in se prijavite na tekmovanje na naslednji povezavi.