Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

PASTA MANDELJ GOLD 2,5kg M202101139225

Blagovna znamka: Giuso

Pasta izdelana iz priznanih sicilijanskih mandljev

 

Blagovna znamka: Giuso
Šifra: 7635
  • Opis
  • Mandljeva pasta Gold

    Mandljeva pasta za sladoled je sladoledna pasta, ki je narejena iz kar 70% mandljev.

    Za razliko od mandljeve moke je mandljeva pasta narejena iz zmletih mandljev, katerim so dodana rastlinske maščobe, ki skrbijo za mehkobo dokončanega mandljevega sladoleda.

    Je idealna za pridobivanje sladoleda z nežnim in harmoničnim okusom.

    Skrbno izbrane surovine poskrbijo za tipičen in nezmotljiv vonj, s katerim se ponašajo mandlji.

    Mandljeva klasična pasta se lahko uporablja tudi za aromatiziranje krem pri sladicah ali tortah, mandljev namaz Cremosette pa je tudi izredno priljubljena slaščičarska sestavina.

    Uporaba mandljeve paste po svetu

    Poleg tega, da je mandljeva pasta glavna sestavina marcipana, se pasta iz teh posebnih oreškov uporablja za številne slaščice po svetu - največkrat se mandljevo pecivo peče okrog velike noči in božiča. Spodaj dodajamo le nekaj namigov.

    Nemčija

    Nemški ekvivalent mandljeve paste ("Marzipanrohmasse") ima finejšo teksturo, a je tudi gostejši od mandljeve paste. Uporabljajo ga za peko božičnih piškotov ali kot dodatek slavnemu kvašenemu prazničnemu kruhu, ki u pravijo "Stollen".

    Italija

    V Italiji se iz mandljeve paste ("pasta di mandorla") izdelujejo pignoli, "vlažni" mandljevi piškoti, obdani s pinjolami.

    Skandinavija

    "Semla", to so švedske kvašene žemljice, so prav tako polnjene z mandljevo pasto ("mandelmassa"). Žemljice so pod različnimi imeni priljubljene tudi v drugih skandinavskih državah. 

    Francija

    V Franciji je uporabe mandljeve paste ("pâte d'amande") značilna za rogljičke, ki so polnjeni z njo. "Galette des rois" ali kraljeva torta po naše je še ena sezonska specialiteta z mandljevo pasto, ki jo pripravljajo vsako leto v januarju!

     

    Recept za sladoled, kjer je vsebovana mandljeva pasta:

    MANDLJEVA PANAKOTA Z GOZDNIM JAGODIČEVJEM

    SLADOLED MOZARTKUGELN

     

  • Tehnične specifikacije
  • Sestavine: MANDLJEVA pasta.
    Lahko vsebuje sledi lešnikov in pistacij.
    Ne vsebuje glutena.

    Uporaba: SLADOLED: 70-100g na 1 kg sladoleda, SLAŠČICE: po želji.

    Pakiranje: 2,5kg