Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaAgar agar, rastlinsko želirno sredstvo.
Agar agar je rastlinsko želirno sredstvo za hrano. Je kot nalašč za izdelavo panna cotte, pudingov in ostalih želejev, po novem pa ponujamo tudi ksantan gumi.
Uporablja se za pripravo sadnih želejev, marmelad pudingov, bavarske kreme, creme brule-ja in za oblikovanje tort.
Seveda pa ga lahko uporabite tudi za slane pripravke, npr. aspik.
Odlično je tudi dejstvo, da na popolnoma noben način ne spremeni okusa ali vonja živila.
Dodajte 1 ali 2g agar agar v prahu, da se zgosti 250 ml tekočine, odvisno od želene konsistence. Nalijte ga neposredno na toplo tekočino in kuhajte vsaj 3 minute.
Nato pustite, da se jed na sobni temperaturi strdi. Končna jed postane mehka in elastična.
Velikost: 40gr (če potrebujete večje pakiranje pojdite na agar agar)
Za ostala sredstva za želiranje ali zgoščevalce nadaljujte na naslednji povezavi - jedilna želatina.
Sestavine: agar agar E406
Uporaba: kot nadomestek za lepilo, rastlinsko želirno sredstvo
Pakiranje: 40g