Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaMaltitol v prahu
Pakiranje: 5kg
MALTITOL spada med polialkohole oziroma sladkorne alkohole. Največkrat ga uporabljamo kot sladilo zaradi njegovega okusa sladkobe in nizke kalorične vrednosti.
Maltitol je večinoma pridobljen s kemijsko sintezo, najdemo pa ga tudi v nekaterih vrstah sadja in zelenjave.
Pri izdelavi uravnotežene sladoledne mešanice priporočeni odmerek maltitola ne sme presegati 5% skupne teže vseh uporabljenih sladkorjev. Naj vam bo v pomoč tudi podatek, da maltitol dosega 60-80% sladkosti, ki jo vsebuje kristalni sladkor, v naši ponudbi pa je na voljo tudi sladilo eritritol!
Več opravljenih študij je pokazalo zelo tesno podobnost v okusu, pookusu in občutek čistega maltitola in sladkorja v ustih. Ravno te podobnosti omogočajo uporabo maltitola samega; torej, popolnoma brez uporabe sladkorja. Prav tako maltitol nima nobenih negativnih učinkov, kot so npr. kovinski okus, priokus sladkega korena ali komaj zaznavnih kislih notah, ki jih najdemo pri nekaterih drugih sladilih z visoko intenzivnostjo.
Ker ustne bakterije ne fermentirajo čistega maltitola, ni acidogen ali kariogen. Po domače povedano, bodo sladice izdelane z sladilom maltitol bile bolj varne za zobe. Tega se poslužujejo tudi npr. proizvajalci žvečilnih gumijev ali pa slaščičarne, ki ponujajo sladice brez sladkorja!
Zaradi nizke higroskopnosti (nizka zmožnost snovi, da vežejo vodo nase) je maltitol odlična izbira tudi za izdelavo npr. čokolade brez sladkorja. Hkrati prav pri čokoladi prispeva k visoki stabilnosti izdelka med hranjenjem in skladiščenjem.
Maltitol velja za varno alternativo navadnemu sladkorju, vendar se morate zavedati nekaterih previdnostnih ukrepov.
Maltitol najdemo v številnih izdelkih brez sladkorja, vendar se morajo ljudje s sladkorno boleznijo vseeno zavedati, da je maltitol ogljikov hidrat! To pomeni, da ima še vedno glikemični indeks. Čeprav ni tako visok kot tisti od sladkorja, ima še vedno učinek na glukozo v krvi.
Pomembno je tudi omeniti, da vaše telo ne absorbira toliko sladkornega alkohola kot pa sladkor.
Maltitol se ne prebavi v celoti in povzroči počasnejše zvišanje ravni sladkorja v krvi in insulina v primerjavi s saharozo (namizni sladkor) in glukozo. Torej se lahko še vedno uporablja kot učinkovita alternativa za ljudi s sladkorno boleznijo. Le pozorno morajo brati etikete oziroma deklaracije in spremljati morajo vnos v telo.
Nekateri po zaužitju maltitola občutijo želodčne bolečine in težave z vetrovi. Prav tako lahko maltitol deluje podobno kot odvajalo in povzroči drisko. Resnost teh stranskih učinkov je odvisna od tega, koliko maltitola ste zaužili.
Kje kupiti maltitol?
Seveda obstaja veliko trgovin, kjer lahko kupite maltitol, pri nas pa je na voljo v 5kg in 25kg pakiranju.
Primeren je predvsem za slaščičarne in sladoledarne, ki poskušajo s širokim naborom slaščic približati svojo ponudbo različnim kupcem.
Maltitol iz naše ponudbe je dobavljen od priznanega italijanskega dobavitelja!
Sestavine: maltitol v prahu.
Uporaba: sladoledarstvo, pekarnstvo, gostinstvo, horeca.
Pakiranje: 5kg