Iščete silikonski model za čokolado oziroma izdelovanje pralin? Prava izbira so zagotovo silikonski modelčki za praline, s katerim lahko izdelate čudovite oblike; ne pozabite pa si ogledati tudi povezave, kjer so predstavljeni polikarbonatni modeli za čokolado!
Primerni so za izdelavo čokolatinov, kot radi rečemo na goriškem - lahko so polnjeni s sadjem, tekočo čokolado, vanje lahko date npr. tudi čokoladne bombončke ali hrustljave čokožitarice.
Za še bolj čaroben izgled pralin si lahko pomagate z našimi glitter spreji (z bleščicami) ali z naravnimi jedilnimi barvami, ki z lahkoto obarvajo bel čokoladni obliv.
Model za praline najprej splaknite pod hladno vodo, ga osušite in dajte v hladilnik. Če se vam mudi, lahko tudi v zamrzovalnik.
Pripravite si temperirano čokolado (čokoladna fontana je odličen izdelek za to) in jo previdno vlijte v vdolbinice modela za pralineje.
Modelček za pralineje obrnite na glavo in odcedite odvečno čokolado.
Modelček postavite na hladno, da se čokolada strdi.
Ko je čokolada strjena lahko v pralino nadevate kremo, suho sadje, lešnike oreške in jo "zaprete" ponovno s temperirano čokolado.
Silikomartov silikonski model za praline je enostaven za uporabo in preprost za čiščenje.
Ne pozabite si ogledati še strani, kjer so predstavljeni tudi naši silikonski modelčki, ki so bolj namenjeni peki.