Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaPekač za pito je nepogrešljiv pripomoček vsakega "resnega" slaščičarja, peka ali kuharja. Vendar, toliko kolikor je receptov za pite in kiše, toliko je tudi različnih pekačev zanje.
Pekače za pite iz naše ponudbe bi lahko razdelili na dva tipa - en pol predstavlja kovinski pekač za pito, drugi pa silikonski model za pito - oglejmo si torej njune prednosti in razlike.
Najpogostejša izbira za peko pit je kovinski pekač za pite. Nekateri modeli so v enem kosu, podobni so krožniku z ravnim oziroma z nazobčanim robom, medtem ko so drugi sestavljeni iz ravnega dna in oboda, ki sta ločljiva.
Večina kovinskih pekačev za pite je premazana s posebnim slojem, ki preprečuje prijemanje. Prav zaradi tega sloja je priporočljivo, da pekac za pito ne drgnete z ostrimi predmeti in ga perete le z blagim detergentom. Prav tako odsvetujemo uporabo pomivalnega stroja.
Silikon je izolator, kar pomeni, da ne prenaša toplote direktno na vašo pito. Če torej povemo drugače - pite pečene v kovinskem pekaču bodo po enakem času peke bolj trde kot tiste v silikonskem modelu.
Če želite speči mehke in sočne pite, je silikonski model za pito odlična možnost! Vseeno pa vedite, da nihče ne mara premalo pečenega krhkega testa, zato recepte oziroma čas pečenja prilagodite pekaču, v katerem boste pekli pite.
Poleg tega pri (večini) silikonskih pekačev za pito prejmete poleg še plastičen (temperaturno obstojni) obroč, s katerim dodate trdnost silikonskemu modelu med peko.
*** *** ***
Ne glede na to, kateri pekač za pite boste izbrali, je pomembna še zadnje dejanje pred postrežbo pite - in to je, kako pečeno pito dobite iz pekača! Načeloma pri silikonskih pekačih ni težav, pri polnih kovinskih pa je potrebno kar nekaj prakse, da pride pita iz njega cela.
Kateri pekač za pite boste uporabili, je seveda odvisno tudi od tega, kaj pečete. Če boste v pekač vlivali tekočo testo, boste seveda izbrali enodelnega, takega, da preprečite puščanje. Po drugi strani pa, če pečete pito s krhko skorjo, ki bi se ob najmanjšem upogibu zlomila, takrat potrebujete pekač za pito s snemljivim dnom. Zato še nekaj besed o tem tipu pekača!
Pekač za pito z odstranljivim dnom je dvodelni pekač, kjer sta obroč oziroma obod in podstavek ločena. To pomeni, da lahko obroč pekača potisnete (dol) s pečene pite, nato pa lahko pito preprosto potisnete z ravne kovinske podlage diska na servirni krožnik.
Torej, poiščite trden, prostostoječ predmet, ki ima nekoliko manjši premer od dna pekača. To je lahko npr. tudi obroč za torto ali manjša posodica, ki jih v kuhinji ne primanjkuje - važno le, da je stabilna! Pečeno pito s pekačem položite na predmet in nato obod previdno s prsti potisnite navzdol. In to je vse
Pekač za pite lahko dobite v naši spletni trgovini. Seveda pa so dostopni tudi v večjih blagovnih centrih, kot so npr. Mercator, Spar in ostali. Vseeno pa namenite nekaj pozornosti tudi kakovosti, in ne samo ceni. Profesionalni pekači iz naše ponudbe izvirajo od priznanih italijanskih dobaviteljev z več deset let izkušnjami v prodaji gostinske in slaščičarske opreme.