Obroč za torto je slaščičarski pripomoček, s katerim lahko na preprost način izdelate pečene biskvite ali oblikujete hladne oziroma zamrznjene torte.
Obroči za torte so navadno izdelani iz nerjavečega jekla, so različnih oblik in višin. Primerni so za uporabo v pečici, hladilniku ali zamrzovalniku. Peki papir ali acetatna folija se pri izdelavi tort največkrat uporabljata kot enostaven način, ko želimo obroč za torto povišati.
Pri nas so na voljo številne oblike obročev - od okroglih (npr. pekač za torto 20cm) do pravokotnih. V naši ponudbi pa je na voljo tudi model za torto v obliki številke, s katerimi lahko izdelate torte v obliki številk (npr. za praznovanja, obletnice, ipd.
Največkrat se za pripravo slaščic uporabljajo okrogli obroči, vseeno pa imajo nekateri radi tudi pravokotne, kvadratne ali obroče drugačnih, nekonvencionalnih oblik.
Največkrat se obroč za torte uporablja za izdelavo hladnih ali zamrznjenih slaščic:
kremne slaščice, npr. čokoladni mousse, bavarska krema, tiramisu, cheesecake,
sladoledne torte, zmrzline, parfeji,
naked cake ali tortne zloženke z vidnimi plastmi biskvita, kreme, svežega sadja ali oreškov.
Seveda pa lahko obroč uporabljate tudi kot izsekovalec, ko želite npr. v vašo hladno slaščico vkomponirati biskvit za torto ali pa npr. listnato testo.
Spodaj smo našteli 4 pomembne razloge, zakaj menimo, da je obroč za torte pravi za vas!
nerjaveče jeklo (inoks) ohranja organoleptične značilnosti živil, npr. barvo, okus sadja, biskvita ipd., obenem pa se ne navzame vonjav ali okusov živil, s katerimi je v stiku, obenem ne oksidira ali rjavi,
popolnoma gladka površina tako na zunanji kot na notranji strani zagotavlja brezhiben zaključek, ki je zelo pomemben, npr. pri prelivanju s prelivi za torte ali izdelovanju čokoladnega dripa,
uporabljate ga lahko za rezanje, pečenje, ohlajanje ali zamrzovanje, pri tem pa se obroč za torto ne bo upognil, deformiral, stopil ali kako drugače poškodoval,
enostavno končno čiščenje v pomivalnem stroju.
Zaradi enostavne konstrukcije se cene le malo razlikuje med obroči za torte od enega do drugega proizvajalca.
Vseeno pa je potrebno vedeti, da z naraščanjem cene narašča tudi kakovost samega materiala - to največkrat pomeni debelino stene!
Vsekakor se vam, če spečete veliko tort, velja odločiti in kupiti komplet obročev!
Poskrbite, da bo površina, na kateri je pekač popolnoma ravna (npr. silikonska podloga za peko); v nasprotnem primeru se morda pecivo ne bo speklo enakomerno, ali pa bo masa celo stekla iz obroča
Obroč za torto pred vsako peko rahlo namastite ali obložite s peki papirjem. Za hladne ali zamrznjene sladice uporabite acetatno folijo!
Nikoli ne premikajte obroča za torte, ki je poln mase! Preden vlijete testo, naredite vse (poravnajte podlago, preverite, da je pekač na ravnem).
Posamezni pekač lahko povišate s pomočjo:
acetatne folije za hlajenje ali zamrzovanje! Acetatna folija namreč ne prenaša najbolje visokih temperatur.
Obroči za torte so dobavljeni od številnih dobaviteljev, s katerimi sodelujemo. Vsi obroči za torte pa so primerni za stik z živili.