Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
Kategorije
Filtri

Filter

Oznake

Blagovna znamka

Termometer za hrano, živilski, vbodni

Prikazanih 1 - 8 od 8 izdelkov

Digitalni termometri za kuhanje so priročni merilni instrumenti, s katerimi lahko na enostaven način ugotovimo, kakšno temperaturo ima opazovano živilo. Termometer za hrano je nepogrešljiv, še posebej ko govorimo o uporabi v kuhinji, slaščičarstvu, sladoledarstvu - torej povsod, kjer gre za profesionalno pripravo živil.

Omogoča nam, da, četudi sami (fizično) ne dosežemo notranjosti temperirane čokolade, pite ali mesa, z njim enostavno izmerimo notranjost izdelka, ki ga pripravljamo. Prav tako nam pomaga pri merjenju visokih temperatur tekočin (npr. olja, vode, čokolade), ali pa zamrznjenih izdelkov (npr. sladoleda).

Kje in kako se uporabljajo termometri za kuhanje?

Vbodni termometer je odlična naprava s katero dnevno rokujejo šefi in kuharji v priznanih restavracijah. Tam ničesar ne prepuščajo naključju, hkrati pa vedo, da lahko s tako majhno napravico obiskovalcu dostavijo do potankosti pripravljeno slaščico ali kaj drugega. Gre za digitalni termometer s sondo, s katero lahko dosežemo notranjost hrane, ki je sicer ne bi mogli doseči.

Infrardeči termometer pa se uporablja za merjenje temperature površine, npr. pri kuhi ali temperiranju. Vseeno ima vbodni termometer veliko več možnosti za uporabo kot infrardeči.

Termometri za kuhanje se tako lahko uporabljajo pri: termometer za hrano

  • pripravi kvašenega testa in spremljanju temperature vzhajanja,
  • za peko mesa, pit, kolačev, biskvita,
  • cvrenju, pri čemer lahko z njim točno izmerite temperaturo olja, ne glede na to ali uporabljate navadne ali električne ponve oziroma friteze,
  • temperiranju čokolade, kar je bistvenega pomena za njen končni izgled,
  • preverjanju notranje temperature živil pri prevzemu (HACCP),
  • merjenju notranje temperature sladoleda pri šokiranju.

Dandanes smo vsi navajeni, da nam električne naprave, kot so hladilniki, zamrzovalniki, aparati za temperiranje vedno nudijo točne podatke o temperaturi živil. Merilec temperature hrane pa nam ponudi nadzor tudi nad aparati oziroma vpogled v pravilno delovanje le-teh.

Kako izbrati pravi vbodni termometer?

Pred uporabo vbodnega termometra je zelo pomembno, da veste, za kaj ga boste uporabljali.

Namreč, temperature pečenja peciva ali mesa so si zelo različne - zato tudi obstajajo različni termometri, ki prenesejo različno velike temperature.

Mnogi bodo rekli, da lahko hrano že na pogled ali po vonju prepoznajo ali je pečena oziroma ustrezno pripravljena, vendar lahko le s termometrom za hrano to nedvoumno potrdite. Termometri za kuhanje so različnih oblik

Spodaj predlagamo nekaj enostavnih rešitev za izbiro pravega kuhinjskega termometra za peko. Kot rečeno, vam bo le-ta v pomoč, ne glede na to ali si boste zaželeli temperirati čokolado, speči pravo Wellington pečenko ali pa precizno segreti agar agar!

Preden boste kupili vbodni termometer za hrano, poiščite termometre, ki ponujajo spodnje funkcije:

  • Visoka stopnja natančnosti - to pomeni, da se lahko zanesete na odčitke izmerjene temperature,

  • čas branja - to je čas, ki je potreben da digitalni termometer prikaže odčitek,

  • velik razpon temperatur - digitalni termometer lahko uporabljate za vroča ali hladna živila.

Kako ohranjati vbodni termometer v "dobri kondiciji"?

Večnamenski digitalni termometer navadno pride v posebni embalaži s pokrovčkom, ki ščiti sondo pred poškodbami. Po uporabi sondo obrišite, po potrebi razkužite in spravite v pokrovček.

Pred uporabo digitalnega termometra boste le-tega želeli tudi umeriti. Preglejte navodila, kako ga nastaviti tako, da bodo vsi odčitki točni.

Pomembno je tudi, da počakate na priporočeni čas v navodilih, preden termometer odstranite iz hrane (to po vbodu navadno traja približno 10 sekund).

Živilski termometer za hrano - majhna investicija za odlične rezultate

Majhna investicija vam omogoča, da svoje gurmanske mojstrovine izdelate natančno in hitro, predvsem pa varno; pri tem pa jih ne poškodujete. Sonda vbodnega termometra je namreč tanka in dolga, kar vam omogoča, da na preprost način odčitate notranjo temperaturo, infrardeči termometri pa vam omogočajo hitro odmerjanje temperature s površin (npr. pri temperiranju čokolade).Digitalni termometer

Termometre dobavljamo od priznanega italijanskega dobavitelja, ki zalaga večje trgovske verige in dobavitelje za gostince.