Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaJedilna čokolada za peko in ostali čokoladni izdelki v naši ponudbi so primerni za najširši spekter uporabe.
Trenutno vam nudimo izdelke španskega proizvajalca Norte Eurocao, z najrazličnejšimi vsebnostmi kakava.
In ja, tudi čokoladne kapljice so na voljo.
Seveda lahko pri nas dobite tudi kakavosten, rdečkast kakav v prahu.
Pozabiti pa ne smemo niti na čokoladne skodelice, ki so primerne za takojšnje polnjenje s kremami ali nadevi po vašem okusu.
Nekateri za peko radi uporabljajo temno čokolado, drugi jo imenujejo kar črna čokolada. Takšno poimenovanje se jo je prijelo zaradi velike vsebnosti kakava, ki jo ima. Prav ta pa je tisti, ki vsebuje "dobre" lastnosti in po nekaterih raziskavah pomaga tudi pri zdravju!
Seveda pa se čokolada lahko odlično obnese tudi za kuhanje. Priprava je preprosta, izbirate pa lahko med "topljenjem" prave čokolade ali njegovega nadomestka.
Poleg tega je temperirana temna čokolada uporabna tudi pri izdelavi čokoladnih okraskov za torto ali pa npr. čokoladnih pralin. Več o pripravi teh čokoladnih bombončkov, si lahko preberete v našem prispevku Čokoladne praline!
Čokoladni nadomestek „Caravella" (beli, mlečni, temni in barvni diski in enaki tipi luskin) pa vsebuje več sladkorja in manj kakava. To pomeni, da se jih lažje temperira, hkrati pa so cenejši in primernejši za domačo uporabo.
Ne glede na to, ali se boste odločili za pravo, jedilno čokolado ali njen cenejši nadomestek pa vam lahko zagotovimo:
zelo gladko strukturo končnih izdelkov (npr. oblitih sladolednih lučk, pralin in ostalih izdelkov iz čokolade),
odličen in poln okus jedilne čokolade,
različne tipe dekoracij za torte, slaščice in sladoled,
pravo razmerje med kakovostjo in ceno.
Odlični izdelki iz prave čokolade in kakava ali čokoladnega nadomestka so namreč pravi material in spadajo med nepogrešljive surovine za slaščice, lahko pa jih uporabljate tudi za izdelavo sladoleda. Slednje še posebej velja, če imate v lasti električni pasterizator, s katerim lahko na izredno preprost način izdelate bazo za pravi čokoladni sladoled.
Prav tako pa je lahko jedilna čokolada odličen izdelek, ki ga uporabite za preprosto okrasitev torte. Čokolado stemperirajte in jo nato nabrizgajte na peki papir ali jo upognite, prelomite .. Videov na to temo je na spletu veliko. Seveda pa so že izdelani čokoladni okraski za torte na voljo tudi že izdelani.
Ne pozabite si ogledati tudi nadkategorije, kjer najdete popolnoma vse za torto!