Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaDandanes so na trgu vse bolj priljubljeni polikarbonatni čokoladni kalupi. Polikarbonat je v uporabi od leta 1958 in je zaradi toplotne odpornosti zelo uporaben material za proizvodnjo čokolade.
Trenutno pa čokoladarji in slaščičarji odločajo za polikarbonatne čokoladne kalupe in za silikonske modele za čokolado. Oba tipa modelov sta v primerjavi z drugimi kalupi (predvsem kovinskimi) primernejša in enostavnejša za rokovanje s čokolado.
Medtem ko so silikonski kalupi za čokoladno gibki in premični, se polikarbonatni modeli za čokolado uvrščajo med togo plastiko, ki je dokaj odporna na toploto. Bela, mlečna ali črna čokolada se namreč pred vlivanjem v takšne kalupe temperira in ima približno 30°C.
So zelo priročni za izdelavo čokoladnih izdelkov, omogočajo vam enostavno odstranjevanje iz kalupa - in to brez nevarnosti deformacije ali loma praline. Poleg vsega tega pa naredijo izdelek zelo gladek in sijoč. Prav zaradi materiala iz katerega je izdelan ga ni potrebno mazati (olje v spreju tu ni potrebno) Prozornost materiala pa omogoča skrbno načrtovanje in izvedbo z vpogledom v posamezne faze!
Polikarbonatni modeli za čokolado zaradi svoje trdnosti omogočajo tudi lažjo izdelavo čokoladnih pralin. Več pa si lahko glede same izdelave pralin preberete na naši objavi čokoladne praline!