Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaBrez valjarja za testo preprosto ne gre. V ponudbi imamo različne valjarje – plastične valjarje z nastavki za različne debeline, valjarje za razrez testa pri pripravi testa za rogljičke, valjčke za luknjanje testa in še bi lahko naštevali. Najbolje, da pregledate celotno ponudbo in si zagotovite svoj kuhinjski valjar za testo!
Kuhinjski valjar za testo je pravzaprav bistven del kuhinjske opreme za različne kuharske naloge.
Največkrat ga potrebujete za:
razvaljanje krhkega testa za pite,
listnatega testa,
valjanje testa za piškote,
tanjšanje tičine mase ipd.
Seveda pa se valjar, pa naj gre za tistega iz umetne mase ali lesenega uporablja še za številne druge naloge, kot so drobljenje oreščkov, popra in ledu ali mehčanje mesa.
Morda se valjar za testo res ne bo uporabljal popolnoma vsak dan, vendar ga žal noben drug predmet (npr. steklenica ali kaj podobnega) ne more nadomestiti.
Ker obstaja več kot ena sama vrsta valjarja, je dobro vedeti kako izbrati pravi valjar.
Upoštevati morate dve glavni lastnosti valjarja - to sta njegova oblika in material - seveda pa je dobro, da boste upoštevati tudi namen, za kar boste uporabljali valjar..
Obstajajo dve glavni vrsti valjarjev - ravni valjarji in valjarji z ročaji.
Na splošno velja, da je ravni kuhinjski valjar boljši, ker omogoča zelo enakomeren pritisk na snov, ki jo valjate. So odlična izbira za testo za piškote ali pa npr. valjanje tičine mase. Če pa govorimo o res velikih količinah valjanja, pa vam svetujemo, da si omislite raje manjši stroj za valjanje testa. Z njim bo delo lažje, predvsem pa hitreje opravljeno!
Valjar za testo z ročajem pa je navadno izdelan enako kot raven valjar, le da je debelejši, pri straneh pa ima dva "izrastka", katera primemo z dlanmi, ko valjamo testo.
Oba tipa valjarjev imata svoje zagovornike, prav pa je, da pred nakupom preizkusite oba tipa!
Večina valjarjev je lesenih, v naši ponudbi prednjačijo takšni iz umetnega materiala (predvsem zaradi lažjega čišščenja v pomivalnem stroju), seveda pa obstajajo tudi kuhinjski valjarji iz kovine, marmorja in silikona.
Kot že rečeno, je kuhinski valjar največkrat lesen, le-tega pa je dobro pred uporabo pomokati (ali pa uporabiti sladkor v prahu, če valjate tičino maso).
Zamisel kovinskih in marmornih valjarjev (je) temelji(la) na tem, da so hladnejši, zato naj se maslo med valjanjem testa ne bi tako hitro topilo. Teoretično je to dobra ideja, v resnici pa bosta temperaturi zraka in podloge za valjanje testa imeli največji vpliv na to, kako čvrsto bo testo na koncu ostalo. Največkrat se takšen valjar za piškote uporablja tudi za enakomerno debelo zvaljano testo, pri čemer ni zanemarljiva sama teža valjarja!
Na koncu naj omenimo še silikonski valjar za testo z vzorci. Navadno je izdelan iz silikona, v katerega so vtisnjeni različni vzorci, ki se ob valjanju prenašajo naprej na testo ali na sladkorno maso. Takšen valjar je uporaben predvsem za dekorativno funkcijo!
Poleg valjarjev se pri peki in slaščičarstvu uporabljajo tudi raznorazni valjčki. S pomočjo teh lahko:
Vsekakor se pred končnim nakupom prepričajte, da je kuhinjski valjar za testo res takšen, kot ste si zamislili. Kuhinjski in ostali valjarji iz naše ponudbe so dobavljeni od priznanih italijanskih dobaviteljev!