Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • Vsi nasveti in recepti

Kraljevska dubajska čokolada s pistacijo in trakci vlečenega testa (namesto kataife)

Objavljeno: 08.11.2024
Tokrat vas popeljemo v svet eksotičnih okusov z receptom za dubajsko čokolado – preprosto in obenem razkošno sladico, ki združuje kremaste in hrustljave teksture ter presenetljive...
Preberite več

Sweet Chic Eclair

Objavljeno: 05.11.2024
Tokrat vam predstavljamo recept za posebne eklerje z ganašem iz črnega čaja, breskovega moussa in srčkastega dekorja iz bele čokolade. Za izdelavo priporočamo modelček CHIC ECLAIR, seveda pa...
Preberite več

Gurmanski sladoled z oljčnim oljem za posebne priložnosti

Objavljeno: 16.10.2024
Tokrat vam predstavljamo poseben sladoled. Sladoled, ki je narejen iz oljčnega olja je zagotovo nekaj posebnega in velja bolj za gurmansko poslastico kot običajen sladoledni okus....
Preberite več

Kakšna je pravzaprav razlika med moussom in bavarsko kremo?

Objavljeno: 04.10.2024
Mousse in bavarska krema sta zagotovo dve izmed bolj priljubljenih kremastih sladic v slaščičarski umetnosti.  Njuna lahkotna tekstura, bogat okus in estetska privlačnost očarajo mnoge...
Preberite več

Čokoladice z lešnikom, kardamom in kavo

Objavljeno: 27.09.2024
Za tokratni recept smo izbrali silikonski modelček MICRO RECTANGLE . Z njim in s kombinacijo odličnih španskih čokolad ter aromatičnim kardamomom in espressom smo poustvarili nežne...
Preberite več

Kako brez skrbi izdelati sladoled, ki vsebuje alkohol?

Objavljeno: 20.08.2024
Gotovo ste v kateri izmed sladolednih vitrin kdaj že videli sladoled, ki je vseboval alkohol. Svečani sladoled s penino? Ali pa takšen z okusom znanega kotajla, kot so npr. mojito, cuba...
Preberite več

Predpriprava na izdelavo sladoleda lahko pomeni velik letni prihranek pri stroških!

Objavljeno: 12.08.2024
Kaj naredim z ostankom sladoleda ob koncu dneva se zagotovo sprašujete, če vsako leto prodajate sladoled?  Kako lahko zmanjšam količino odpadkov in optimiziram svojo proizvodnjo ter tako...
Preberite več

Kakšna je prava sicilijanska granita?

Objavljeno: 06.08.2024
Sicilija ima ključno vlogo pri sicilijanski graniti, še posebej če pogledamo znano zgodovino sladoleda, gelata oziroma teh ledenih priboljškov. Že v davnih časih so Arabci na Siciliji...
Preberite več

Hrustljave lešnikove lučke TANGO

Objavljeno: 30.07.2024
Tokrat vam predstavljamo recept za sladoledne lučke izdelane z modelčkom TANGO . Odlikuje jih sladka lešnikova notranjost, zunaj pa hrustljav čokoladni obliv. Sestavine za lešnikov...
Preberite več

Okusne in prečudovite gozdne skušnjave

Objavljeno: 25.07.2024
Tokratni recept je izdelan s pomočjo modelčka SEGRETI DEL BOSCO , za insert pa je uporabljen modelček CHOCO FLAME . Seveda lahko spodaj omenjen recept uporabite tudi z drugimi modelčki...
Preberite več

Sladoledni okus leta 2024 je "Gaufre de Liège" ali lieški vafelj oziroma Vafelj iz Liega!

Objavljeno: 08.04.2024
Letos je čast izbrati sladoledni okus za mednarodni dan sladoleda dobila Belgija. In zanj je seveda izbrala svoj znameniti Gaufre de Liège oziroma lieški vafelj! Evropski dan obrtnega...
Preberite več

Poffertjes - okusne mini palačinke s hecnim imenom

Objavljeno: 05.01.2024
Poffertjes so majhne, okusne in hrustljave, cekinčkom podobne nizozemske mini palačinke. Že ime, ki se po slovensko izgovori "POFRČE", spominja na cvrkajoč zvok, kar v zimskih mesecih lahko...
Preberite več