Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • Vsi nasveti in recepti

Recepti za sladoled brez dodanega sladkorja - za celotno sladoledno vitrino!

Objavljeno: 12.01.2025
Za vas smo v tem članku pripravili nabor receptov za sladoled brez dodanega sladkorja, ki bodo vašim poletnim dnem dodali osvežujočo noto, brez da bi tvegali povečan vnos sladkorja. Zakaj bi...
Preberite več

Pogosto zastavljena vprašanja na spletni strani Makaboshop.si

Objavljeno: 09.01.2025
Kazalo vsebine Vrste izdelkov in uporaba Katere vrste pripomočkov in surovin ponujate? So vaši izdelki primerni za profesionalno...
Preberite več

Kako poteka naročanje rezervnih delov v podjetju Makabo d.o.o.?

Objavljeno: 06.01.2025
Naročanje rezervnih delov je del našega vsakdana. Naj gre za stroje za sladoled , pasterizatorje ali pa sladoledne vitrine, planetarne mešalce - skoraj ne mine dan, ko nas ne bi stranka...
Preberite več

Kako se pravilno pripraviti na sezono vroče čokolade?

Objavljeno: 06.12.2024
Ni skrivnost, da vsako leto v zimski sezoni nudimo izposojo aparatov za vročo čokolado, vendar velikokrat pri tem naletimo na vprašanja gostincev. Vezana so na uporabo aparata za vročo...
Preberite več

Na obisku v Gostilni Mernik

Objavljeno: 28.11.2024
V tokratnem intervjuju sem klepetal z Zalo Mernik, skorajšnjo diplomirano pravnico in mlado navdušenko nad slaščicami, ki sladkosti ustvarja v družinski gostilni Kralj v Slovenskih Konjicah....
Preberite več

Kraljevska dubajska čokolada s pistacijo in trakci vlečenega testa (namesto kataife)

Objavljeno: 08.11.2024
Dovolite nam, da vas popeljemo v svet eksotičnih okusov z receptom za dubajsko čokolado – preprosto in obenem razkošno sladico, ki združuje kremaste in hrustljave teksture ter presenetljive...
Preberite več

Sweet Chic Eclair

Objavljeno: 05.11.2024
Tokrat vam predstavljamo recept za posebne eklerje z ganašem iz črnega čaja, breskovega moussa in srčkastega dekorja iz bele čokolade. Za izdelavo priporočamo modelček CHIC ECLAIR, seveda pa...
Preberite več

Gurmanski sladoled z oljčnim oljem za posebne priložnosti

Objavljeno: 16.10.2024
Tokrat vam predstavljamo poseben sladoled. Sladoled, ki je narejen iz oljčnega olja je zagotovo nekaj posebnega in velja bolj za gurmansko poslastico kot običajen sladoledni okus....
Preberite več

Kakšna je pravzaprav razlika med moussom in bavarsko kremo?

Objavljeno: 04.10.2024
Mousse in bavarska krema sta zagotovo dve izmed bolj priljubljenih kremastih sladic v slaščičarski umetnosti.  Njuna lahkotna tekstura, bogat okus in estetska privlačnost očarajo mnoge...
Preberite več

Čokoladice z lešnikom, kardamom in kavo

Objavljeno: 27.09.2024
Za tokratni recept smo izbrali silikonski modelček MICRO RECTANGLE . Z njim in s kombinacijo odličnih španskih čokolad ter aromatičnim kardamomom in espressom smo poustvarili nežne...
Preberite več

Kako brez skrbi izdelati sladoled, ki vsebuje alkohol?

Objavljeno: 20.08.2024
Gotovo ste v kateri izmed sladolednih vitrin kdaj že videli sladoled, ki je vseboval alkohol. Svečani sladoled s penino? Ali pa takšen z okusom znanega kotajla, kot so npr. mojito, cuba...
Preberite več

Predpriprava na izdelavo sladoleda lahko pomeni velik letni prihranek pri stroških!

Objavljeno: 12.08.2024
Kaj naredim z ostankom sladoleda ob koncu dneva se zagotovo sprašujete, če vsako leto prodajate sladoled?  Kako lahko zmanjšam količino odpadkov in optimiziram svojo proizvodnjo ter tako...
Preberite več