Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 70 €
  • Domov
  • Vsi nasveti in recepti

Letošnji sladoledni okus sliši na ime "Aleluja"

Objavljeno: 20.02.2025
Na letošnjem Sigep-u so v januarju izbrali sladoledni okus za leto 2025. Težko pričakovani okus je na tekmovanju, na katerem je sodelovalo kar 30 mojstrov sladoledarjev iz vse Evrope,...
Preberite več

Domače marshmallow penice za valentinovo

Objavljeno: 14.02.2025
Tokrat vam predstavljamo preprost recept s katerim si lahko sami pripravite slavne marshmallow penice. S takšnimi penicami boste brez težav popestrili vašo novo sladko zabavo ali pa...
Preberite več

Sladoledne novosti leta 2025

Objavljeno: 28.01.2025
Leto 2025 je prineslo nove in sveže ideje, kreativne okuse in inovacije na področju sladoleda. Vse od vonjav, ki obogatijo izkušnjo uživanja sladoleda, pa do zanimivih sladolednih kompletov...
Preberite več

Zakaj preprosto moraš obiskati Sejme okusov (GASTExpo)?

Objavljeno: 27.01.2025
Sejmi okusov, znani kot GASTExpo, so tisti dogodek, ki ga preprosto moraš obiskati, če imaš rad dobro hrano in zanimive kulinarične ideje. Letos se 18. Sejmi okusov začno v sredo,...
Preberite več

Recepti za sladoled brez dodanega sladkorja - za celotno sladoledno vitrino!

Objavljeno: 12.01.2025
Za vas smo v tem članku pripravili nabor receptov za sladoled brez dodanega sladkorja, ki bodo vašim poletnim dnem dodali osvežujočo noto, brez da bi tvegali povečan vnos sladkorja. Zakaj bi...
Preberite več

Pogosto zastavljena vprašanja na spletni strani Makaboshop.si

Objavljeno: 09.01.2025
Kazalo vsebine Vrste izdelkov in uporaba Katere vrste pripomočkov in surovin ponujate? So vaši izdelki primerni za profesionalno...
Preberite več

Kako poteka naročanje rezervnih delov v podjetju Makabo d.o.o.?

Objavljeno: 06.01.2025
Naročanje rezervnih delov je del našega vsakdana. Naj gre za stroje za sladoled , pasterizatorje ali pa sladoledne vitrine, planetarne mešalce - skoraj ne mine dan, ko nas ne bi stranka...
Preberite več

Kako se pravilno pripraviti na sezono vroče čokolade?

Objavljeno: 06.12.2024
Ni skrivnost, da vsako leto v zimski sezoni nudimo izposojo aparatov za vročo čokolado, vendar velikokrat pri tem naletimo na vprašanja gostincev. Vezana so na uporabo aparata za vročo...
Preberite več

Na obisku v Gostilni Mernik

Objavljeno: 28.11.2024
V tokratnem intervjuju sem klepetal z Zalo Mernik, skorajšnjo diplomirano pravnico in mlado navdušenko nad slaščicami, ki sladkosti ustvarja v družinski gostilni Kralj v Slovenskih Konjicah....
Preberite več

Kraljevska dubajska čokolada s pistacijo in trakci vlečenega testa (namesto kataife)

Objavljeno: 08.11.2024
Dovolite nam, da vas popeljemo v svet eksotičnih okusov z receptom za dubajsko čokolado – preprosto in obenem razkošno sladico, ki združuje kremaste in hrustljave teksture ter presenetljive...
Preberite več

Sweet Chic Eclair

Objavljeno: 05.11.2024
Tokrat vam predstavljamo recept za posebne eklerje z ganašem iz črnega čaja, breskovega moussa in srčkastega dekorja iz bele čokolade. Za izdelavo priporočamo modelček CHIC ECLAIR, seveda pa...
Preberite več

Gurmanski sladoled z oljčnim oljem za posebne priložnosti

Objavljeno: 16.10.2024
Tokrat vam predstavljamo poseben sladoled. Sladoled, ki je narejen iz oljčnega olja je zagotovo nekaj posebnega in velja bolj za gurmansko poslastico kot običajen sladoledni okus....
Preberite več