Na letošnjem Sigep-u so v januarju izbrali sladoledni okus za leto 2025.
Težko pričakovani okus je na tekmovanju, na katerem je sodelovalo kar 30 mojstrov sladoledarjev iz vse Evrope,...
Tokrat vam predstavljamo preprost recept s katerim si lahko sami pripravite slavne marshmallow penice.
S takšnimi penicami boste brez težav popestrili vašo novo sladko zabavo ali pa...
Leto 2025 je prineslo nove in sveže ideje, kreativne okuse in inovacije na področju sladoleda.
Vse od vonjav, ki obogatijo izkušnjo uživanja sladoleda, pa do zanimivih sladolednih kompletov...
Sejmi okusov, znani kot GASTExpo, so tisti dogodek, ki ga preprosto moraš obiskati, če imaš rad dobro hrano in zanimive kulinarične ideje.
Letos se 18. Sejmi okusov začno v sredo,...
Za vas smo v tem članku pripravili nabor receptov za sladoled brez dodanega sladkorja, ki bodo vašim poletnim dnem dodali osvežujočo noto, brez da bi tvegali povečan vnos sladkorja.
Zakaj bi...
Naročanje rezervnih delov je del našega vsakdana.
Naj gre za stroje za sladoled , pasterizatorje ali pa sladoledne vitrine, planetarne mešalce - skoraj ne mine dan, ko nas ne bi stranka...
Ni skrivnost, da vsako leto v zimski sezoni nudimo izposojo aparatov za vročo čokolado, vendar velikokrat pri tem naletimo na vprašanja gostincev.
Vezana so na uporabo aparata za vročo...
V tokratnem intervjuju sem klepetal z Zalo Mernik, skorajšnjo diplomirano pravnico in mlado navdušenko nad slaščicami, ki sladkosti ustvarja v družinski gostilni Kralj v Slovenskih Konjicah....
Dovolite nam, da vas popeljemo v svet eksotičnih okusov z receptom za dubajsko čokolado – preprosto in obenem razkošno sladico, ki združuje kremaste in hrustljave teksture ter presenetljive...
Tokrat vam predstavljamo recept za posebne eklerje z ganašem iz črnega čaja, breskovega moussa in srčkastega dekorja iz bele čokolade.
Za izdelavo priporočamo modelček CHIC ECLAIR, seveda pa...
Tokrat vam predstavljamo poseben sladoled.
Sladoled, ki je narejen iz oljčnega olja je zagotovo nekaj posebnega in velja bolj za gurmansko poslastico kot običajen sladoledni okus....