V tokratnem zapisu vam bomo poskusili predstaviti sladoled brez laktoze in nekaj pomembnih dejstev glede njegove priprave in postrežbe. Komu je namenjen, kako ga lahko preprosto pripravite in...
Kako izgleda postrežba sladoleda ? Kateri so tisti pripomočki, brez katerih sladoledarna ne bi bila prava sladoledarna? Nekateri mislijo, da gre pri izdelavi sladoleda za preprosto opravilo, z...
Recept za arašidov kremino sladoled s karamelnim prelivom
Arašidov sladoled bosta kombinirali plasti karamelnega preliva, kar bo poskrbelo za kombinacijo podobno energijski ploščici Snickers...
PRAVILA NAGRADNE IGRE »MAKABOSHOP«
1. člen
Po teh pravilih kot organizator nagradne igre velja Makabo d.o.o., Cesta 25. junija 1j, 5000 Nova Gorica (v nadaljevanju Makabo), in prireja...
Označevanje alergenov poznamo že nekaj časa, ne moremo reči, da gre za novo stvar. Prav je, da ste tudi izdelovalci sladoleda obveščeni o tem, kako lahko pravilno poskrbite za to, da so alergeni...
Sestavine za izdelavo sladoledov so lahko pripravljene v prahu (sladoledna baza) ali v pasti (npr. vanilijeva pasta). Vendar je to sedanjost. V preteklosti, je bil sladoledar tisti, ki si je...
Bel čokoladni mus s svežim pirejem iz malin
Tukaj je kreativna ideja za pripravo sladice s pomočjo silikonskega modelčka: mini mousse iz bele čokolade in malin, sestavljen in prezentiran v...
Maskarponejev kremino
Maskarponejev kremino je sestavljen iz nežnega maskarponejevega sladoleda in dveh kremnih prelivov Loveria.
Da bodo plasti pri kreminu še bolj prišle do izraza,...
GANACHE - kako je nastal ta noro dobri nadev in kako ga lahko pripravimo sami
Legenda pravi, da je nek slaščičarski vajenec iz 19. stoletja po nesreči vlil vrelo smetano v posodo,...
Recept za sladoled iz bele čokolade in pasijonkinega preliva
Zanimiva in dobra kombinacija belega čokoladnega sladoleda in pasijonkinega preliva.
Sestavine za sladoled z okusom...
V ponudbi v spletni trgovini Makaboshop podjetja Makabo lahko so na voljo številni silikonski modeli. Nekateri so namenjeni najmlajšim, nekateri malce večjim, spet drugi so bolj...