Navadno so del sladkega kotička ali pladnja z mini pecivom vedno tudi pečeni orehi, s središčnim kremnim prelivom.
Tokrat predstavljamo malenkost drugfačen recept za izdelavo orehov v obliki...
Pita iz krhkega testa ali crostata je zelo poznana v italijanskem okolju.
Krhko sladko testo je odlična podlaga za navadno sadni nadev, katerega lahko v hladnejših časih nadomestite z...
V tokratnem intervjuju sem klepetal z Majo, ki svoje slaščice ponuja pod imenom Torte Bella v Domžalah.
Pa ne samo tam, zalaga namreč številne gostinske lokale, kjer radi postrežejo njene...
Čebelje satje kot dekoracija je smiselna takrat, ko izdelujete slaščico ali sladoled, ki vsebuje med.
V spodnjem receptu je uporabljen pravi domači gozdni med, ki ima značilno temno...
Tokratni recept je posvečen pripravi mini potičk, le da jim je dodan še poseben barvni preliv.
"Bundt cake", znan tudi pod imenom "Gugelhupf" ali "Kugelhupf", nekje po Sloveniji pa tudi kot...
Za tale gurmanski kreker iz ribjega okostja boste potrebovali Silikomartov silikonski modelček Naturae Lisca 4 - ribje okostje .
Z njim lahko izdelate takšne dodatke kot dekoracijo za...
Tokratni zapis je namenjen vsem, ki se želijo v pripravi, ustvarjanju ali dekoriranju slaščic še bolj izpopolniti.
Slaščičarsko znanje, kot so npr. osnove slaščičarstva, lahko osvojite na...
S temle receptom boste lahko svoje goste presenetili s posebno čokoladno torto izdelano z dvema moussoma in posebno lešnikovo pasto.
Prerez omogoča odličen vpogled v posamezne plasti, ki se...
Tokrat se nam je v sladkih intervjujih pridružila sladka ustvarjalka iz Slovenskih Konjic.
Prisega na božanski okus tort, katerega poizkuša ustvariti iz čimbolj naravnih sestavin.
Sem...
Kuhano ali paljeno testo, je, za razliko od vseh drugih test, s katerimi imamo v slaščičarni navadno opravka, toplotno obdelano dvakrat.
Nekoč so ga imenovali prevreto testo, dandanes pa se...
Domači makroni z nadevom iz bele čokolade in malin
Spodnji recept je še posebej primeren, če ste si vedno želeli pripraviti makrone, pa za to niste zbrali dovolj poguma.
V...
Intoleranca na laktozo ni nekaj novega.
Vendar nemalokrat se zgodi, da se tudi mojstri slaščičarji znajdejo v zagati, kako klasične slaščice pripraviti tako, da bodo primerni tudi za...